Зәйтүн майы қалай таңдауға

Дүкенде біз жиі зәйтүн майының үлкен таңдауын көреміз және қайсысын таңдауға болатынын білмейміз. Түрлі пакеттер мен брендтер шатастырады. Оңай зәйтүн майын қалай таңдауға болатынын білейік.

Зәйтүн майының түрлері

Зәйтүн майының түрлеріЖапсырмалардағы есімдердің санына қарамастан, нарықта 2 түрлі зәйтүн майы бар:

Extra Virgin – бұл алғашқы суық май. Ол кез-келген термиялық және химиялық өңдеуге ұшырамайды және пайдалы заттарды сақтайды. Мұндай мұнайдың қышқылдығы 0,8% аспайды. Шикі көкөністер мен дайын тағамдарды толтыру, сондай-ақ 180 градустан аспайтын температурада қуыру үшін қолайлы. Бұл тағамдарға дәмнің жаңа ноталарын береді және денсаулыққа пайдалы.

Pomace – тазартылған май. Ол температура әсерінен физикалық және химиялық процестерді қолдану арқылы зәйтүн басуынан келеді. Дәмі, түсі мен иісі жоқ. Оған түс қосу үшін 5% -дан 15% -ға дейін Extra Virgin майы қосылады. Қуыруға жақсы – 260 градусқа дейін температураға төзе алады.

Зәйтүнді механикалық жинау нәтижесінде пайда болатын дәмдегі кемшіліктерді жою үшін, Extra Virgin майы кейде тазартылады (физикохимиялық үдерістермен тазартылады). Ол Extra Virgin санатына жатады, бірақ жарқын және жемісті иісі мен дәмін жоғалтады және пайдалы қасиеттері жоқ.

Оливковое масло и средиземноморская культура питания. Виды, свойства, польза, применение.